Wim Oosterlinck

Wim Oosterlinck, de Gentenaar met de zoetgevooisde stem die knettert als een uitdovend haardvuur, is fan van John Malkovich, Cat Power en Jeroen Brouwers én won in een ver verleden het Groot Dictee der Nederlandse taal. Ondanks zijn goedgevulde radio ochtenden bij radio Willy houdt Oosterlinck een blog bij waarin hij regelmatig schrijft over zijn twee kinderen, oude filmzalen en zijn liefde voor boeken. Bijzonder mooi is de podcast drie boeken, waarin mensen – vaak bijna beroemde Gentenaars – spreken over de drie boeken die volgens hen iedereen zou moeten gelezen hebben. Uren luisterplezier verzekerd. Het haardvuur moet u er zelf maar bij verzinnen.

Zo gaat het in een kleine dorpscinema. Geen overbodig personeel dat in de weg loopt terwijl je alles gewoon alleen kan doen. Geen 7 soorten popcorn, geen 5 euro voor 100 gram snoep die overduidelijk maar 6 cent per kilo kost. Geen 2 euro om naar het toilet te gaan. Geen gsm’ende teenagers in de zaal die voedsel en schrijfgerief naar elkaar gooien. Geen cosy seats waarin je gemakkelijker kan foefelen met je lief voor de bescheiden meerprijs van 3,5 euro per ticket. Geen 26 zalen met 83 verschillende films in 13 verschillende digitale formaten. Gewoon Stan & Ollie beneden in zaal 1. Dumbo boven in zaal 2. Weliswaar in 3D.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: