De havenmeesters

Katrien Scheir
Marjon Meijer
Jo Komkommer
Dirk Van Boxem

Ziet u wel, soms is het handig om u te laten gidsen door de eindeloze zee teksten op het internet. Onze havenmeesters zorgen daarvoor. Met plezier.

Omdat ze geloven dat de ontsluiting van deze literaire blogs ze meer lezers zal brengen, dat meer lezers schrijvers zal aansporen de blogpen op te nemen, dat er, kortom, een bloeiend literair leven in onze haven zal groeien. Daarom bestaat Aanlegplaats.

Lees ons manifest over het belang van literaire blogs, maar vooral: lees de bloggers zelf.

De redactie bestaat uit

Katrien Scheir schreef en regisseerde eerst theater, en debuteerde in 2021 met de roman De man van het licht. Ze blogt al een hele poos onregelmatig en onderzoekt nog steeds de vorm en de mogelijkheden daarvan. Verder geeft ze les, schrijft ze een tweede roman en maakt ze cartoons, illustraties en schilderijen (oa voor Apache).

Marjon Meijer, leerkracht secundair onderwijs, die de literaire blog heeft omarmd om de betrekkelijkheid van haar betrekkingen een plaats te geven. Hoe dit gaat, kun je lezen op Marjon werkt.

Jo Komkommer, auteur van komkommerdagen, waaruit hij ondertussen twee succesvolle best-of’s in eigen beheer heeft gepuurd: Dinsdagen in November (2016) en De opkomst en ondergang van de Citroën Berlingo (2021). Die zijn zo goed dat Standaarduitgeverij er een superbestof van heeft uitgebracht, onder dezelfde Berlingo titel.

Dirk Van Boxem (hoofdredacteur), die met bijgekleurd al enige jaren een literaire blog bijhoudt, en sinds 2021 ook workshops over literair bloggen geeft. Zijn debuutroman Morgenster verscheen in 2019.

Foto’s zijn van Zoë Komkommer en de redactie, het logo werd gerealiseerd door Age Van Boxem, naar een idee van ianthe Cooreman & Dirk Van Boxem.

(by the way, de redactie verwelkomt met veel plezier nieuwe leden. Voelt u zich geroepen? Mail naar aanlegplaats@gmail.com)

Onze vangst elke week vers in je mailbox?

Over ons

Wij zijn Aanlegplaats – de veilige haven voor Nederlandstalige literaire blogs.

Boeiende, goed geschreven, persoonlijke blogs eindelijk samen op één plek.

Contact

aanlegplaats@gmail.com%d bloggers liken dit: