Workshops Creatief Schrijven

Van januari tot maart, zes avonden. Met deelnemers uit het basisjaar literair schrijven van Creatief Schrijven en een aantal andere enthousiastelingen.

Een boeiend en intensief traject dat heel wat mooie blogs heeft opgeleverd. Wat commentaar van deelnemers, jaargang 2022 – scrolt u rustig voorbij deze reclame, want daar vindt u de links naar de blogs. En nog verder door, het werk van jaargang 2021.

Nooit eerder had ik ‘geblogd’, actief noch passief. Tot ik het ineens zat te proberen. Dat kwam door Dirk. Door hoe hij het ons deed doen en gewoon kalm bleef bij het geknarsetand om oa de techniek. Hij duwde op het juiste knopje. Hij maakte in enkele avonden van een blog-dummie een blog-junkie. Doe hem dat maar eens na!

Marijke Cornelis

Bij de start van de workshop bevond ik me nog aan de andere zijde van Dirks grote Bloguniversum. Maar hij kneedde, dirigeerde en stuurde me de juiste richting uit. Dank je, Dirk! Ik durf me nu een “blogster” te noemen.

Els Claessen

Super blij met de workshop. Mijn blogambities werden – ondanks de tegenstribbelingen van WordPress – in werkelijkheid omgezet. Coach Dirk blijft altijd positief. Aarzel je of je nog wel een blog moet toevoegen aan de massa die reeds circuleert op het web: “Waarom niet?”. Hij gaf me net het zetje dat ik nodig had en ik kreeg bovendien constructieve feedback waar ik verder mee aan de slag kan! Dikke dankjewel!

Hilde Brems

Wat een geweldige ervaring! Serieus geaarzeld in het begin, maar snel genoeg gemerkt: hier zit ik echt op mijn plaats! Tussen gelijkgestemde zielen en met een docent die precies weet hoe hij je uit je comfortzone haalt, zonder je te doen dichtklappen door teveel aandringen. Je creativiteit wordt aangewakkerd en je leert je eigen stem als schrijver geleidelijk ontdekken. De workshop literair bloggen is een echte aanrader!

Laurence Thonnard

Dankzij de bemoedigende, stimulerende en vriendelijke begeleiding ben ik er eindelijk, eindelijk, eindelijk in geslaagd een blog te creëren. Een droom die ik al lang had en die ik ook al veel keren geprobeerd had, zonder effectief resultaat. Maar nu is hij er wel.  Ik ben dus de cursisten die meededen- want het samen doen geeft ook veel moed- en Dirk bijzonder dankbaar. 

Brigitte Puissant

Mijn bestaande blog was dringend toe aan een kritische blik. Met de handvaten die ik daarvoor in de cursus kreeg kon ik ieder onderdeel van de blog aanpakken. De persoonlijke feedback van Dirk op de geschreven teksten en de samenwerking met de andere studenten waren inspirerend. Het wekelijks duwtje in de rug om te blijven schrijven zal ervoor zorgen dat ik dat na de cursus ook blijf doen.

Ilse Depoorter

De jaargang 2021 …

Ik heb genoeg inspiratie opgedaan om de komende weken de blog nog verder van de grond te krijgen. Een dikke dankjewel (ook aan de woensdaggroep!) voor de fijne lessen!

Nog eens bedankt. Ook voor de lessen, Dirk! Het bloggen was een eerste stap op wandel naar een schrijfrijke toekomst.

Emma Didier

Zowel op technisch vlak als op inhoudelijk vlak kreeg ik genoeg informatie om enthousiast verder te bloggen. Het spreekwoordelijke schopje onder de kont bleef ook niet uit, waardoor ik aanbleef. Ik beveel de workshop zeker aan.

Lennart Vanstaen

Met deze cursus ben ik gegroeid van een beginnende ‘ik doe maar wat’ blogger naar een bewustere ietwat meer zelfzekere blogger. Durven werd aangemoedigd, schrijversimpasses warm omarmd en ‘lichtjes’ aangepord. Ik ben blij met het resultaat. Dank aan Dirk en de donderdaggroep!

Sara Casalin

Wat heb ik genoten van de lessen, inhoudelijk kwalitatief en heerlijk sfeervol. Ik zou het zo opnieuw doen.

Sofie Van Looy

Maar neem vooral zelf eens een kijkje op de blogs.

Emma Didier
Cornelieke Boot
Tony Weber
Hanneke Middelburg
Nelleke Schoutens
Nils Van den Keybus
Astrid Goossens
Inez Schijvaerts
Wieland Heymans
Sam Sterckx
Yves Jules De Graeve
Miryam Schobben
Kristel Gijbels
Marjon Meijer
Lennart Vanstaen
Sara Casalin
Geert Herregodts
Marianne Van der Gullik

Over ons

Wij zijn Aanlegplaats – de veilige haven voor Nederlandstalige literaire blogs.

Boeiende, goed geschreven, persoonlijke blogs eindelijk samen op één plek.

Contact

aanlegplaats@gmail.com%d bloggers liken dit: