Sjongesjonge

‘Luister’

Mark Verstraelen is wel vier decennia boekhandelaar geweest. Nu is hij voltijds echtgenoot, vader, zorgvader. Niets menselijks is hem vreemd, bijna alles verwondert hem. Soms zegt hij: ‘Sjongesjongetoch’.

Hij stapt het liefst vanuit een boek de wereld in. Het humanisme van Kurt Vonnegut is het leidmotief in zijn bestaan. ‘Luister’ is het eerste woord van diens bekende Slaughterhouse Five.

Luister: u moet om, rechtdoor is te kort door de bocht. En bovendien gevaarlijk, gelooft u mij toch, sjongesjonge. Ik schreef ooit een verhaal, dat ging als volgt: ik zat in een park op een bank, een grote vijver achter mij. Plotsklaps kwam een meute klaplopers op me af, ze vroegen waar het geluk lag. Ik maakte me van hen af door haast achteloos naar de overkant van het water te wijzen, en ja hoor, de hele troep stapte rechtdoor de plas in. Allemaal verzopen, nooit nog wat van gehoord. Als je rechtdoor loopt, ben je snel aan het eind.

Gepubliceerd door Katrien Scheir

Katrien Scheir (1978) creëerde theaterstukken (tekst, regie, decor-en kostuumconcept). Ze maakte poppen, affiches, kostuums, decors. Ze werkte filosofische workshops uit, taalprojecten voor vluchtelingen, muzische lessen, kunst- en cultuurlessen. Nu schrijft ze verhalen, stukjes, columns, blogs, gedichten, liedjes, dagboeken, zeer dringende to do- lijstjes. Tijdens de appeloogst van september 2021 komt haar debuutroman uit: DE MAN VAN HET LICHT, UITGEVERIJ OEVERS Ze schildert ook (olieverf en aquarel) en maakt illustraties en cartoons, o.a. voor Apache.be Ze geeft les en workshops. Op dit moment werkt ze aan een nieuw boek en een kinderboek met illustraties, een reeks schilderijen, de opvoeding van haar zoontje en een kruidentuin.

Eén opmerking over 'Sjongesjonge'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: