Komkommerdagen

Jo Komkommer leefde als kind al te veel in zijn hoofd en dat is er met het klimmen der jaren niet op verbeterd. Kenner van nagerechten, Britse rockmuziek tussen 1979 en 1985 en het oeuvre van P.G. Wodehouse. Dacht lange tijd dat hij voorbestemd was furore te maken als linksbuiten bij Real Madrid. Las in afwachting van de oproep uit Spanje boeken uit de bibliotheek van zijn ouders. 

Houdt van het steeds opnieuw herbeleven van zorgeloze dagen. Hoopt deze te bewaren via zijn autobiografisch getinte verhalen. 

Maakt vaak lange wandelingen met zijn hond en fototoestel. Drinkt te veel koffie. Mediteert te weinig. Publiceerde eerder twee boeken in eigen beheer. Manteau gaf een selectie van enkele van zijn verhalen uit. Ondanks de titel Opkomst & ondergang van de Citroën Berlingo rijdt Jo nu in een gele Jeep.

Vanaf het eerste uur is Jo Komkommer redactielid van Aanlegplaats.

Thuis op de bank keek ik voor het eerst sinds lang met een gelukzalig gevoel naar de Giro d’Italia. Ik had de maatschappij via een kattebelletje laten weten dat ik weer in haar mallemolen wilde meedraaien. Het was nu aan de maatschappij om initiatief te tonen.’

Gepubliceerd door Jo Komkommer

Ik werd geboren in 1966 in Wilrijk, maar gelukkig verhuisden mijn ouders al vrij snel naar het mondaine Berchem. Na een onopvallende carrière als linksachter bij SK 's-Gravenwezel werkte ik enkele jaren als reisleider in de Dominicaanse Republiek en de Verenigde Staten. Daar kwam ik in de lobby van een Holiday Inn in San Francisco Jolanda Cats tegen en het was liefde op het eerste gezicht. We zwierven nog even rond, kregen een dochter Zoé, kochten een huis in Antwerpen en trouwden. Ik werk sinds meer dan twee decennia in een stijlvol boetiekhotel met een haast even mondaine uitstraling als het Berchem uit mijn kinderjaren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: