“Later ga ik mijn eigen boeken drukken.”

Met de start van het nieuwe schooljaar is Aanlegplaats haar gastvisser van de maand gaan zoeken tussen het jong geweld. Niet zonder schroom, want betekent het concept ‘blog’ überhaupt nog iets voor Generatie Z? Welkom in de wereld van manga, K-pop en Tiktok.

Vera Ikuni Chioma (17) begint deze week aan haar 5de jaar Printmedia op Kunstkaai (voorheen Stedelijk Lyceum Cadix) in Antwerpen. Drie jaar geleden kwam ze vanuit Nigeria naar België. In de drukkerij in het voormalige Kot van de dokwerkers op het Eilandje is Vera ondertussen helemaal in haar element. “Drukken is echt interessant. En moeilijk! Ik zie het als een spel dat ik moet zien te winnen.” Naast school werkt ze in Eetcafé De Bibliotheek in Wijnegem Shopping Center en houdt ze van lezen en schrijven. “Het lijkt me geweldig om later mijn eigen boeken te drukken.”

Wat schrijf je?

Soms schrijf ik verhalen op basis van de manga’s die ik lees. Of mijn zus heeft een idee en dan werk ik het uit.

Lees je veel manga?

Heel de tijd. Zoveel dat het mijn leefwereld beïnvloedt. ‘Wat als ik doodga en in een andere wereld terechtkom?’ denk ik dan.

Komt dat veel voor in manga?

Ja, een typisch mangaplot is dat iemand gepest wordt, teruggaat in de tijd en daar dingen verandert zodat hij in het nu zijn pester kan domineren. Maar het kan ook zijn dat iemand verliefd is op zijn zus, of dat zijn vader niet zijn echte vader is.

Moeilijke situaties.

Inderdaad, moeilijke situaties. Er is ook veel ‘romance’ in manga, maar dat vind ik minder interessant. Ik zoek vooral op ‘time travel’, ‘martial arts’, ‘reborn’ en ‘revenge’.

En waar vind je dat dan?

Ik ga naar een site als mangabuddy.com en volg de manga die ik interessant vind. Wekelijks of zelfs dagelijks verschijnen er nieuwe hoofdstukken van een reeks. Een manga bestaat uit honderden, soms wel duizenden hoofdstukken. Ik lees meestal op mijn telefoon. Hoewel het gemakkelijker is op een tablet of laptop, want er zijn veel tekeningen en weinig tekst.   

Als je schrijft, is dat altijd fictie?

Ja, mijn eigen leven hier is te saai om over te schrijven; het speelt zich voornamelijk af op mijn telefoon. In Nigeria zat ik op internaat en was er geen internet. Daar schreef ik wel over wat ik meemaakte.

Post je soms iets dat je schrijft op sociale media?

Nee, ik ben bang van haters, van gemene commentaren. Hoewel, ik heb net een nieuwe Tiktok-account aangemaakt. Misschien durf ik het daar wel.

Van wie zou je graag een persoonlijke blog willen lezen?

Van Jeon Jung-kook van BTS, die Zuid-Koreaanse boy band. Hij is degene die altijd in het midden staat. Mijn bias…

Bias?

Mijn favoriet.

En waarom hij?

[Zucht] Heb je al eens een video van hem gezien? Hij kan goed zingen, goed dansen en is écht knap.

Benieuwd welke knappe bloggers Vera uit de haven vist? Lees het dinsdag op Aanlegplaats!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: