Pas op voor overstekende mindfucks (vangst #54)

Wij blogbunnies hebben de neiging teveel in ons hoofd te zitten. Verslaafd aan de valse belofte dat elk woord ons slimmer, geestiger, ja zeg maar gerust beter zou maken, plooien we ons slappe lijf om de laptop en dommelen we in tussen scherpe zinsneden en goed gevonden plotwendingen. Holistische sirenen uit de haven wekken ons deze week. Zeg! Hecht niet teveel belang aan uw hersenactiviteit!

Minister van Hysterie Laura Buelinckx en haar female energy winden zich op over storytellers en cursussen digital detox op Instagram. An Olaerts beeldt zich in dat haar vriendin wordt gediagnosticeerd met een ingebeelde ziekte. Vitalski ziet geen graten in de ontwikkeling van een volmaakt zelfbewustzijn door computers.

Nu, genoeg daarover, straks denkt het mens nog dat ik niet goed in m’n female energy zit en het op haar gemunt heb. Niets is minder waar. Ben bijvoorbeeld oprecht blij voor haar dat ze dankzij een of andere holistische workshop verlost is van haar glutenintolerantie en terug een croissant kan smikkelen zonder diarree te krijgen achteraf. Nee nee, ik was nog maar net bekomen van bovenstaande hetze, of ik zag volgende mindfucks passeren die me een zoveelste zenuwinzinking bezorgden.

Een cursus om mentale rust te vinden.

Op Instagram.

Uit: Instagramschap van Ministerie van Hysterie

De brief riep op tot een echografie. Met vraagtekens had de huisarts er lever en gal bijgeschreven. Achter hypochonder stond gewoon een punt. We waren alletwee benieuwd hoe dat stuk machoverdriet zich daar ging uitlullen. Nee, het zou zijn beste dag niet zijn, aldus de hypochonder.

Uit: Hypochonder van Kladschriften

de gentse filosoof frank vande veire beweert dus dat het onmogelyk is dat computers of robots ooit werkelyk aan zelfreflectie zouden kunnen doen, dat ze nooit echt aan ironie zullen kunnen doen. wat een kortzichtigheid! kyk byvoorbeeld wat de virtuele assistent “siri” vandààg al kan; rocco james conan vraagt aan die computer: “waarom steken kuikens de straat over?” en die machine antwoordt: “omdat die dieren zich in het midden van de straat niet veilig voelen.” ik vind dit al tamelyk ver gaan.

Uit het schriftje van Vitalskiblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: