De vangst van Andy Fierens (#115)

Foto: Jo Komkommer ‘Domweg gelukkig zijn aan de oevers van le Lac de Neuchâtel’

“Een goede blog moet vooral verrassend zijn. Het moet me niet bevestigen in hetgeen ik al weet. Dat je iemand leest en denkt: maar zie, er is nog een heel andere wereld! Wat een opluchting.”

Hoewel dichter/ schrijver/ zanger/ performer Andy Fierens in zijn interview zelf verklaart niet ambitieus te zijn – “Het is mijn ambitie om ooit ambitie te hebben” – is ambitie nu net een terugkerend element zijn in de recente inhoud van zijn favoriete blogs. Jo Komkommer trekt naar Neuchâtel om herinneringen te sprokkelen voor zijn afstudeerproject Fotografie. Vitalski geeft ons een wekelijkse portie alternatieve feiten. Wim Oosterlinck interviewt topdokter Piet Hoebeke over zijn drie favoriete boeken.

‘Dat is mijn jongste zoon Thibaut’, sprak de moeder trots en ze wees een volwassen man aan die uiterlijk veel van mij weg had. Stevige kin, geblokt gebouwd, eerder klein van postuur. ‘Hij woont in Verbier waar hij ’s winters skimonitor is en in de zomer parapente-instructeur. En dit is zijn Canadese echtgenote met hun twaalfjarige dochter Maude. Het meisje barst van het skitalent en zit in de Zwitserse nationale skiploeg.’

Als voetbalvader hield ik me redelijk afzijdig, ook omdat mijn dochter niet voetbalde. Maar als achteroom van het grootste skitalent van Europa was ik niet in te tomen. Cortina d’Ampezzo kwam in 2026 allicht nog te vroeg, maar dat op de winterspelen van 2030 een nazaat van het meisje met de tennisracket olympisch goud zou winnen stond nu al vast.

Uit: Het meisje met de tennisracket op Komkommertijd

oorspronkelyk waren gladiatoren slaven en overwonnen vyanden van verre streken, maar in de loop van de eerste eeuw voor christus zien we de tendens van vrywillige gladiatoren; freelancers als het ware, die werden aangetrokken door het geld en de roem. dat waren vaak sukkels die van geen hout pylen wisten te maken, maar soms ook aristocraten, ja zelfs senatoren, die gewoon wilden laten zien hoe goed ze wel niet konden vechten.

Uit: alternatieve feiten 27-04 op Vitalski blogt

Piet Hoebeke (1962) is uroloog aan het UZ in Gent. Hij is gespecialiseerd in kinderurologie en in urogenitale reconstructie, dat betekent aandoeningen van de urinewegen en de geslachtsorganen. Hij werkt onder meer met transpersonen. Daarnaast is hij ook decaan van de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de UGent. Hij komt vaak in de media, was te zien in de reeks Topdokters en heeft zelf een drietal boeken geschreven: ‘De penis’, ‘Gender in de blender’ en ‘De staat van de prostaat’.* “Voor mij is een gedicht lezen een rustpunt in een drukke dag.”

Uit: drie boeken #183: Piet Hoebeke op drie boeken

*(Ook Andy Fierens zelf zou ‘urenlang kunnen vertellen over dat ding’, luister maar: Lulpraat, Saint Amour 2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: